هلدر رو تراش

هلدر رو تراش
چکیده این مطلب : انتشار : 1398/03/25 0 نظر

هلدر رو تراش : در این مطلب میخواهیم به هولدر رو تراش که یکی از قطعات مهم در عملیات تراشکاری است بپردازیم و آن را معرفی کرده و انواع و مدل های مختلف آن را بررسی کنیم. اما در ابتدا به توضیح کوتاهی در مورد تراشکاری می پردازیم . اصلا تراشکاری چیست؟

خرید انواع مته دریل 

هلدر رو تراش : در این مطلب میخواهیم به هولدر رو تراش که یکی از قطعات مهم در عملیات تراشکاری است بپردازیم و آن را معرفی کرده و انواع و مدل های مختلف آن را بررسی کنیم. اما در ابتدا به توضیح کوتاهی در مورد تراشکاری می پردازیم . اصلا تراشکاری چیست؟
به طور کلی تراشکاری به انجام عملی گفته می شود که در آن توسط یک ابزار تراشکاری ، سطح درونی یا قسمت بیرونی  یک قطعه را شیار داده و براده های آن را خارج می کنند. بر خلاف باور عموم در مورد تراشکاری ، قطعه تراش خورده می تواند از جنس فلز یا غیر فلز باشد.  در  اکثر مواقع روش کار به این صورت است که ابزار تراشکاری به صورت ثابت در جای خود قرار دارد و  قطعه ای که تراش داده می شود روی  دستگاه تراش  می چرخد. 
عملیات  تراشکاری به طور کلی با استفاده از لبه برنده دستگاه تراشکاری به انجام می رسد اما این عمل بسته به جنس قطعه ای که تراشیده می شود و همچنین شکل فیزیکی آن با ابزارهای مختلف برش به انجام می رسد.  البته موارد دیگری همچون هزینه ای که کارفرما متقبل می شود و درجه حساسیت و اهمیت پروژه نیز در نوع انجام این کار موثر هستند.
امروزه ابزارهای برش به دقت طراحی می شوند و این امر بر اساس ده ها فاکتور و ساعت ها مطالعه و تحقیق توسعه یافته است. این دستگاه ها از شکل هندسی و جنس ابزار گرفته تا شکل کلی و کیفیت کار،  پیشرفت بسیاری نسبت به یکی دو دهه گذشته داشته اند. این امر باعث شده امروزه تراشکاران بتوانند پروژه هایی را اجرا کنند که تصورش هم تا چند سال قبل بسیار مشکل بوده است .
به صورت کلی عملیات تراشکاری را می توان به چهار نوع کلی تقسیم بندی کرد . روتراشی ، پیشانی تراشی ، کپی تراشی و پروفیل های گرد از اصلی ترین انواع تراشکاری هستند که در اینجا بیشتر قصد داریم به رو تراشی و معرفی هلدر رو تراش بپردازیم.
روتراشی همانطور که از اسمش کاملا پیداست عملیاتی است که در آن قطر قطعه کارهش پیدا می کند. در واقع در این پروسه قطعه به صورت موازی با محور ابزار برش حرکت می کند و در این حین برش از روی قطعه انجام می شود. هر چند در پاره ای از اوقات و در برخی ابزار ها ممکن است قطعه در جایی ثابت نگه داشته شود و لبه برنده دستگاه به دور آن بچرخد اما کلیت ابزار ثابت خواهد بود.
هلدر رو تراش در واقع قطعه نگهدارنده تیغه الماسه ای است که به دستگاه تراشکاری متصل است و به صورت موازی با قطعه مورد نظر حرکت کرده و قطر آن را کم می کند. جالب است بدانید که این هلدر ها بر اساس 5 حرف لاتین شناخته می شوند . نخستین حرف هلدرها به عنوان وسیله ای کاربردی در حوزه خرید و فروش مته ، مبین ماهیت گیرنده اینسرت است و بر 5 نوع است. حرف دوم هلدر رو تراش نشان دهنده شکل ورودی آن است. حرف سومی که روی هولدر حک شده نشان دهنده زاویه آن و حرف بعدی نیز مشخص می کند که ورودی با چه زاویه ای به هولدر رو تراش بسته می شود. حرف نشان می دهد که این ابزار از راست یا چپ بسته می شود. مشخصات بعدی هلدر نیز نشان دهنده اندازه هلدر رو تراش ، ورودی و طول آن می باشد.
برای مثال در هولدری با مشخصات  PSKNR 2525 M12C ، چهارعدد 2525 نشان دهنده طول و عرض بدنه هلدر میباشد.
هلدرهای روتراش را میتوان به چهار دسته کلی طبقه بندی کرد :
سیستم P  نوع قفل چکمه ای برای اهداف عمومی ؛  جهت مصارف عمومی دارای مکانیزم نگهدارنده الماسه با قفل چکمه ای ، دقت بالای مغزی نگهدارنده الماسه ناشی از مهار با دو سطح تماس . انواع مختلفی از الماسه ها در این نوع هولدر قابل مصرف هستند. 
سیستم M نوع گیره مرکب برای تراشکاری عمومی؛ مکانیزم نگهدارنده تلفیقی از نوع چکمه ای ، نیروی محافط الماسه بسیار قوی و مناسب برای کپی تراشی و تراش منقطع با قابلیت اطمینان بالا.
سیستم C نوع گیره از رو ؛ این سیستم در تراشکاری بر روی مقطع مورد استفاده قرار می گیرد.
سیستم S در این نوع هولدر که دارای سطح مقطع کمی می باشد قطعات کوچک برای انواع برش ها روی آن سوار می شوند و همچنین این عمل با نیروی برش اندکی انجام می گیرد. 

نظرات

به این مطلب امتیاز دهید

تعداد کل امتیازات این مطلب 1

آخرین محصولات

عضویت در خبرنامه

با عضویت در خبرنامه می توانید از جدیدترین محصولات و تخفیف ها در ایمیل خود با خبر شوید...