فنر هلی کویل چیست

فنر هلی کویل چیست
چکیده این مطلب : انتشار : 1399/07/19 0 نظر

فنر هلی کویل به عنوان یکی از ابزارهای کاربردی در صنایع مختلف به شمار می آید به خصوص ابزاری کارآمد برای تعمیر و بازسازی رزوه های مادگی محسوب می شود؛ به کمک این وسیله شما میتوانید با صرف هزینه و زمان کمتر عمر بعضی از قطعات مورد نیاز خود را بالاتر ببرید.

خرید انواع مته دریل 


 گاهی اوقات پیش می‌آید که رزوه‌هایی که در قطعات ماده ایجاد کرده‌ایم به مرور زمان و در اثر عوامل مختلف دچار خوردگی می‌شوند و در نتیجه از بین می‌روند، بنابراین دیگر کارآیی گذشته را ندارند؛ در این زمان لازم است به گونه‌ای قطعه آسیب دیده را ترمیم کرد که بتوان مجدداً قطعه مورد نظر را با همان کارایی، مورد استفاده قرار داد؛ یکی از راه‌ها این است که قطعه صدمه دیده را تعویض کنیم و از قطعه جدید با رزوه کاری مجدد استفاده کنیم اما این کار باعث اتلاف هزینه و زمان خواهد شد؛ راه حل دیگر این است که از فعالیت‌هایی مانند جوش‌کاری، بوش‌گذاری و... برای ترمیم قطعه آسیب دیده  استفاده کنیم که این کار هم با اتلاف زمان و هزینه همراه است اما راه حل کارآمدی وجود دارد که می‌تواند با صرف هزینه و زمان کمتر، آسیب دیدگی را جبران کند؛ استفاده از فنر هلی‌کویل در این شرایط راهی کارآمد و به صرفه می‌باشد. هلی‌کویل با ساختاری که دارد به عنوان رزوه‌های مادگی محسوب می‌شود که از لحاظ استانداردهای جهانی می‌تواند به خوبی جایگزین رزوه‌های مادگی از بین رفته بشود؛ علت این جایگزینی، ساختار و مکانیسم ویژه این فنرها می باشد؛ در واقع مغزی هلی‌کویل مفتولی از جنس فولاد ضد زنگ می‌باشد که به حالت فنر پیچیده شده و به عنوان جایگزین برای کلیه رزوه‌های مادگی میلیمتری و اینچی محسوب می‌شود؛ از طرفی ساختن این مغزی‌ها بدون حرارت دیدن انجام می‌شود که این مسئله باعث ایجاد مقاومت کششی به اندازه 145 کیلو پوند بر متر مربع در مفتول فولادی مورد استفاده، می‌شود؛ هم‌چنین در اصطلاح عامیانه به فنرهای هلی‌کویل، بوش فنری نیز گفته می-شود.

خرید ساعت اندیکاتور


 موارد مصرف هلی‌کویل


1- همان‌طور که گفته شد، یکی از کاربردهای فنر هلی‌کویل، برای تعمیر رزوه‌های مادگی آسیب دیده می‌باشد که با استفاده از این فنر می‌توان به ساخت مجدد تولیداتی که از رده خارج شده‌اند، پرداخت.


 2- از فنرهای هلی‌کویل می‌توان برای تولید و ساخت قطعات جدید به خصوص در فلزات سبک استفاده کرد.


3-در صنایعی که به نوعی با پیچ و مهره سر و کار دارند، استفاده از فنرهای هلی‌کویل رایج می‌باشد؛ از جمله در کارگاه‌های شیمیایی، متالوژی، ماشین‌سازی، فلزکاری و...


4- در سر‌سیلندر اتومبیل و موتور سیکلت یعنی محل بسته شدن شمع‌ها و بستن پیچ تخلیه روغن موتور، می‌توان فنرهای هلی‌کویل را مورد استفاده قرار داد.


 مزایای استفاده از هلی‌کویل


همان‌طور که پیش‌تر گفته شد، شرایطی را در نظر بگیرید که محل اتصال یک پیچ، هرز شده و یا دچار خوردگی شده است؛ در این شرایط شاید شما به این فکر بیفتید که از یک قلاویز بزرگ‌تر استفاده کرده و پیچ دیگری ببندید اما این کار عملا قابل دستیابی نمی‌باشد زیرا با این کار ممکن است پوسته  قطعه مورد نظر به قدری نازک شود که برای دفعات بعد قابل تعمیر نباشد و امکان استفاده از پیچ دیگری برای مصارف بعدی میسر نشود و یا برای مثال اگر پیچی که هرز شده، مربوط به خودرو باشد با زدن قلاویز بزرگ‌تر، امکان ناهماهنگ شدن پیچ‌ها مانند سرسیلندر به وجود می‌آید؛ از طرفی استفاده از بوش برنجی و آهنی برای ترمیم سرسیلندر گزینه مناسبی نمی‌باشد چرا که این دو، پس از مدتی تحت گرما و فشار قابلیت خود را از دست داده و مجددا هرز می‌شوند؛ در نتیجه در چنین شرایطی استفاده از فنر‌های هلی‌کویل بهترین راهکار می‌باشد.


 نحوه نصب فنر هلی‌کویل


1-در مرحله اول هنگامی که با قطعه‌ای با مهره هرزشده روبرو می‌شویم باید تشخیص داد که قطرسوراخ چه اندازه می‌باشد، سپس از مته استفاده کرد؛ برای این کار می‌توان از جدولی که ارائه شده استفاده کرد تا بتوان قطر مناسب مته را تشخیص داد، سپس سوراخ با عمق مورد نظر را ایجاد می‌کنیم؛ اگر سوراخ، ته بسته باشد، لازم است که بیشتر از طول رزوه مورد نظر را سوراخ کرد.


 2- در دومین گام باید قلاویز‌کاری انجام شود که این فرآیند باید به کمک روغن روان کننده انجام شود، به خصوص در فلزاتی مانند آلومینیوم، مس و استیل؛ هم‌چنین باید توجه داشت در هنگام قلاویز کاری، از عمود بودن قلاویز نسبت به سوراخ قطعه کار اطمینان حاصل کنید.


 3- بعد از قلاویز کاری باید قطعه را تمیز کرد تا هیچ‌گونه براده داخل آن نماند، سپس بوش مورد نظر را به وسیله آچار تزریق، داخل قطعه کرده و می‌چرخانیم تا 3 الی 4 روزه بوش از مهره سر آچار بیرون بیاید، سپس  آچار را داخل محل مورد نظر گذاشته و عمل تزریق را انجام می‌دهیم؛ نکته‌ای که حائز اهمیت است، این است که باید مراقب بود تا هنگام تزریق، میله به سمت پایین فشار داده نشود زیرا باعث رزوه رو رزوه افتادن بوش خواهد‌‌شد.


4-در نهایت زائده بوش باید کنده شود، چه سوراخ قطعه ته بسته باشد، چه ته باز، تا بتوان از بروز مشکل در هنگام باز و بسته کردن پیچ جلوگیری کرد. در هنگام کندن زائده مراقب باشید ادامه رزوه بوش از جای خود حرکت نکند.

 

 


اجزا و ساختار هلی‌کویل


هلی‌کویل به طور کلی از سه قطعه تشکیل شده است:
 1-بوش فنری فولادی
2- قلاویز غیر استاندارد
3- لوله و غلاف تزریق بوش


 ساختار هلی‌کویل به صورتی است که پیچ‌ها دارای دوشاخصه اصلی بوده، به گونه‌ای که اندازه‌های آن در انواع مختلف متفاوت است.


1-قطر پیچ
 2-اندازه فاصله بین دو رزوه که تعمیرکاران غالبا آنها را با نام گام اینچی و گام میلیمتری می‌شناسند.


3 نکته مهم پس از بستن پیچ


1-حتماً از سالم بودن پیچ هنگام نصب هلی‌کویل اطمینان حاصل کنید تا نتایج بهتری ایجاد شود.


2-در زمان کار با هلی‌کویل، بررسی پیچ از نظر گام و قطر از نکات مهم و تاثیرگذار می‌باشد.


3 - در نظر داشته باشید که در قسمت جای پیچ، دنده‌های فنر در سر جای خود مرتب قرار گرفته باشند چراکه در صورت ناصاف بودن پیچ، احتمال شکستگی خار فنر وجود دارد که باید به دقت بررسی شود.

 

نظرات

به این مطلب امتیاز دهید

تعداد کل امتیازات این مطلب 5

آخرین محصولات

عضویت در خبرنامه

با عضویت در خبرنامه می توانید از جدیدترین محصولات و تخفیف ها در ایمیل خود با خبر شوید...