تراز لیزری چیست؟

تراز لیزری چیست؟
چکیده این مطلب : انتشار : 1400/11/10 0 نظر

در حقیقت تراز لیزری یک نوع وسیله اندازه گیری دستی به شمار می ‌آید که امروزه به جای ابزار آلات سنتی مربوط به اندازه گیری، شلنگ تراز و شاقول به کار می ‌رود. فرایند تراز کردن، سنجش و ایجاد شیب مد نظر و همچنین عمود کردن سطوح مختلف از طریق این دستگاه در کوتاه ‌ترین زمان ممکن و با کمترین درصد خطا صورت می پذیرد.

تراز لیزری یک نوع وسیله اندازه گیری دستی به شمار می ‌آید که امروزه به جای ابزار آلات سنتی مربوط به اندازه گیری، شلنگ تراز و شاقول به کار می ‌رود. فرایند تراز کردن، سنجش و ایجاد شیب مد نظر و همچنین عمود کردن سطوح مختلف توسط این دستگاه در کوتاه ‌ترین زمان ممکن و با حداقل درصد خطا بدون هیچگونه نیازی به سیم و نخ و فقط از طریق اشعه لیزر به نحو مطلوبی صورت می پذیرد و در مقایسه با روش‌ های قدیمی از دقت بسیار بالایی برخوردار است. 

فرآیند تراز کردن

عملیات تراز کردن در این ابزار به صورت اتوماتیک انجام می شود. این سیستم خود پردازی طوری تعبیه شده است که اگر مکان قرارگیری آن تراز نباشد، به حالت اتوماتیک وار تراز می گردد. آن دسته از ترازهای لیزری که به این سیستم مجهز نباشند، کار تراز کردن آنها با تراز حبابی موجود بر روی دستگاه امکان پذیر می باشد. ناگفته نماند که در صورت عدم وجود این سیستم، یک هشدار دهنده صوتی یا نوری کاربر را متوجه آن می کند.

تراز لیزری

مهم ترین کاربرد های تراز لیزری

در واقع تراز لیزری به آسانی بر روی پایه دوربین های عکاسی، فیلم برداری و مهندسی نصب می‌ شود. همچنین امکان نصب آن بر روی پایه گیره ای سطوح غیر فلزی و دیواره های فلزی توسط یک سری پایه ‌های آهنربایی وجود دارد. عملیات عمرانی و معماری داخل و خارج ساختمان از مهمترین کاربرد تراز لیزری می باشد. موارد زیر کاربرد های تراز لیزری را در معماری داخلی نشان می‌ دهد:

  نصب کاغذ دیواری

 نصب ستون و تراز بندی

 نصب دیوار کاذب و پارتیشن بندی

 نصب کلید و پریز

 نصب کابینت آشپزخانه

 انجام امور تاسیسات ساختمانی

 نصب سرامیک، سنگ و کاشی

 اجرای راه پله

 هم راستایی در و پنجره ها در حین نصب

  اجرای تاسیسات مکانیکی و برقی

 تراز نمودن انواع ستون و قاب

  اتصال تجهیزات به دیوار

  انجام فعالیت های مربوط به دکوراسیون منزل

تراز لیزری


برای مشاهده مقاله "ساعت اندیکاتور" کلیک کنید.


مزایای بهره گیری از تراز لیزری

 سرعت و دقت بالا در انجام کار

  کاهش چشمگیر هزینه‌ های جانبی

 کاهش خطای انسانی

 عدم مصرف بی رویه مصالح ساختمانی

 

 

 

موارد مهم جهت خرید تراز لیزری

پیشنهاد می کنیم در هنگام خرید تراز لیزری، به موارد زیر دقت کنید:

  1. مجهز بودن دستگاه به سیستم خود ترازی
  2. وزن سبک و قابل حمل بودن
  3. دارا بودن پایه مگنت دار یا آهنربایی
  4. تعداد محورهای عمودی و افقی
  5. دارا بودن سیستم هشدار دهنده مربوط به عدم تراز بودن دستگاه
  6. استفاده در حالت غیر تراز جهت پیاده سازی محورهای افقی و عمودی

طبق آنچه که بیان نمودیم، تراز لیزری دارای کارایی بسیار بالایی برای انجام تمامی امور ساختمانی می باشد. لازم به ذکر است که با بهره گیری از این ابزار، درصد اشتباه و خطا تا حد زیادی کاهش می یابد. علاوه بر آن، در زمان و هزینه نیز صرفه جویی می گردد.


برای مشاهده مقاله "عمق سنج دیجیتالی" کلیک کنید.


معرفی انواع مختلف تراز لیزری

ترازهای لیزری دارای انواع گوناگونی از قبیل ترازهای نقطه ای، خطی، ترکیبی و چرخشی می باشند که فرد بر اساس نیاز خود می تواند یکی از آنها را انتخاب نماید. از لحاظ اتوماتیک بودن، این دستگاه را می ‌توان به دو نوع لیزری خود ترازی و لیزری دستی گروه بندی نمود. معمولا برای کار کردن با تراز لیزری خود تراز، آن را در یک مکان مسطح قرار می‌ دهند تا دستگاه به طور اتوماتیک تراز شود و نور لیزر را بر روی سطح کار پرتاب نماید.

ذکر این نکته از اهمیت بالایی برخوردار می باشد که به علت محدودیت در زاویه خود ترازی این دستگاه، باید حتما آن را بر روی سطح صاف قرار دهیم. اگر محل قرارگیری تراز مناسب نباشد، چراغ چشمک زن جهت تغییر جای دستگاه به کاربر هشدار می ‌دهد. به طور کلی ترازهای لیزری خود ترازی شامل انواع ترازهای سه خط، دو خط، جیبی، نقطه ‌ای، روتاری و تراز لیزری کاشی و سرامیک می باشند.


توضیحاتی در رابطه با انواع تراز لیزری

ترازهای نقطه ای: این نوع از ترازهای لیزری بیشتر جهت کاربری های ساده مانند انجام امور مربوط به دکوراسیون خانه کاربرد دارند. این تراز معمولا یک نقطه نورانی بر روی سطح به جای می ‌گذارد که اگر نیاز باشد، با جابجایی سر ابزار می توان مکان این نقطه را عوض کرد.

ترازهای خطی: در بعضی مواقع سطوح مختلف افقی و عمودی در پروژه نیاز به هم ترازی دارند که برای این کار تراز لیزری خطی بهترین گزینه است. در واقع این نوع دستگاه باید بر روی سه پایه ثابت بماند تا خطوط افقی و عمودی را بتوان به خوبی طراحی نمود. از آنجایی که این ابزار کاربردی متحرک نمی باشد، لذا باید آن را به صورت دستی از نقطه ای به نقطه دیگر منتقل کرد. یکی از مزایای بسیار مهم تراز خطی، دوام بسیار بالای آن است. البته قیمت آن در مقایسه با ترازهای لیزری نقطه ای گران تر است.

 

 

 

تراز لیزری چرخشی: اصولا برای فضاهای بزرگ از این نوع تراز استفاده می کنند. باید بدانید که ترازهای چرخشی در فواصل خاص از قابلیت بسیار بالایی در اندازه گیری دقیق برخوردارند. اینگونه ترازها مجهز به یک موتور چرخشی می باشند که خطوط نور را در اطراف دستگاه می چرخاند.


اگر در حوزه ی تراشکاری، فرز کاری، ماشین کاری، قالب سازی و... فعالیت میکنید مطمئنا در روز با کلی ابزار آلات اندازه گیری سر و کار دارید. یکی از مهم ترین این ابزار ها ساعت اندیکاتور میباشد وهمچنین برای دیدن محصولات دسته بندی کولیس ها ، بر لینک کلیک کنید.

نظرات

به این مطلب امتیاز دهید

تعداد کل امتیازات این مطلب 0

آخرین محصولات

عضویت در خبرنامه

با عضویت در خبرنامه می توانید از جدیدترین محصولات و تخفیف ها در ایمیل خود با خبر شوید...