روش کار با قلاویز

روش کار با قلاویز
چکیده این مطلب : انتشار : 1400/11/22 0 نظر

در این مقاله کوتاه به آموزش کامل قلاویز دستی و ماشینی با تمام نکات آن پرداخته ایم.

قلاویز ابزاری است که برای دنده کردن و یا ایجاد رزوه در قطعات ماده به کار می‌رود؛ منظور از قطعات ماده، سطوح داخلی قطعات، مانند مهره می‌باشد؛ در واقع قلاویز ابزاری است که با تراشیدن و ایجاد رزوه باعث دنده شدن قسمت‌های داخلی سطوح مختلف از جمله پلاستیک، فلز، چوب و... می‌شود. هم‌چنین به فرآیند ایجاد رزوه در قطعات ماده، قلاویزکاری گفته می‌شود. ما در مقاله " قلاویز و حدیده چیست " به صورت کامل به شرح قلاویز و انواع آن و مزایای آن پرداختیم. که اگر تمایل داشتین میتونین بر روی لینک زده و به صورت کامل مطالعه بفرمایین.

قلاویز در دو نوع دستی و ماشینی وجود دارد که مسلما استفاده از قلاویز ماشینی راحت‌تر می-باشد. در قلاویز دستی ابتدا باید توسط دریل، سوراخ مناسبی را با قطر لازم در سطح مورد نظر ایجاد کرد و سپس از قلاویز برای ایجاد دنده داخل سوراخ استفاده کرد؛ مراحل کار به این صورت است که باید ابتدا قلاویز را نیم دور یعنی 180 درجه در جهت راست چرخاند و سپس نصف نیم دور یعنی یک چهارم دوربه سمت چپ برگرداند؛ علت این کار این است که با این روش براده‌های جدا شده از روی سطح کار کنده شوند. این دو مرحله چندین بار به همین ترتیب تکرار می‌شوند تا رزوه‌کاری به طور کامل انجام شود.

قلاویزکاری دستی

آموزش کار با قلاویز دستی

در آموزش کار کردن با قلاویز ابتدا پس از ایجاد سوراخ اولیه با مته حالا نیاز است تا قلاویز مشخص شده را بردارید و شروع به کار کنیم. البته قلاویز های دستی به سه صورت و سه مرحله ای هستند. یعنی دارای سه قلاویز دستی به شکل های قلاویز دستی پیشرو، میان رو و پس رو هستند. ابتدا باید قلاویز پیش رو را بردارید. انتهای قلاویز پیش رو به صورت چهار گوش است و انتهای آن یک خط میباشد. سپس آن را در دسته قلاویز جایگذاری میکنید. قطعه مورد نظر را داخل یک گیره میبندیم. در نهایت قلاویز به صورت عمودی وارد سوراخ میشود و حالا باید آن را به شکل کاملا آرام بچرخانید. حالا برای خروج براده پس از هر دور چرخش، یک چهارم دور را عکس میکنیم. البته آموزش کار کردن با قلاویز به همین سادگی ها هم نیست و نیاز به تجربه هم دارد.

برای راحت تر شدن عملیات براده برداری و تسهیل در انجام کار، پیشنهاد میشود تا از آب و صابون در هنگام عملیات استفاده کنید. این مرحله را تا زمان خروج قلاویز ادامه دهید . حالا نوبت به استفاده از قلاویز های میان رو و پس رو است. مراحل بالا را یکبار در ابتدا برای قلاویز میان رو که انتهای ان دو خط دارد انجام دهید. سپس همین عملیات را برای قلاویز پس رو نیز انجام دهید تا زمانی که کار قلاویز کاری به پایان برسد. در این بخش آموزش کار با قلاویز دستی را به صورت کامل توضیح دادیم.

 

آموزش کار با قلاویز ماشینی

آموزش کار با قلاویز های ماشینی به صورت تخصصی تر است. کار کردن با قلاویز ماشینی در واقع با دستگاه های مخصوص میباشد. به همین علت قلاویز ماشینی باید با استفاده از دستگاه های مخصوص آن استفاده کرد. در استفاده از دستگاه مخصوص برای قلاویز ماشینی یکبار قلاویز ماشینی وارد دستگاه میشود و به صورت راستگرد، عملیات قلاویز زنی انجام میشود. سپس بعد با چپ گرد قلاویز خارج میشود و عملیات براده برداری نیز انجام میشود. در آموز کار کردن با قلاویز ماشینی، شما نیاز به انجام کار های خیلی خاص و طبق ترتیب را ندارید. شما فقط ابتدا باید کار کردن با دستگاه قلاویز زن را آموزش ببینید

نکات مهم قلاویزکاری

  مهم ترین نکته و ابتدایی ترین نکته این می باشد که باید پس از هر بار چرخش قلاویز، عمل عکس آن را هم انجام داد. علت آن هم این است که براده ها جمع نشوند. همچنین در سوراخ های که انتهای آن ها بسته است باید عمق سوراخ را بیشتر از عمق قسمت قلاویز کاری اندازه گرفت. این موضوع هم بیشتر برای این است که نیاز نباشد تا به سراغ قلاویز های مارپیچی رفت. همچنین باید مداوم براده ها را از سوراخ خارج کنید تا قلاویز نشکند. قلاویز کاری نیاز به مهارت و تجربه بالای دارد. در صورت نداشتن تجربه و تخصص کافی یا حتی با وجود این ها با یک اشتباه کوچک ممکن است قلاویز بشکند. اگر با شکستن قلاویز مواجه شدید، سعی کنید تا از لوازم مخصوص برای خارج کردن قلاویز ها استفاده کنید.

قلاوبز

 

نظرات

به این مطلب امتیاز دهید

تعداد کل امتیازات این مطلب 0

آخرین محصولات

عضویت در خبرنامه

با عضویت در خبرنامه می توانید از جدیدترین محصولات و تخفیف ها در ایمیل خود با خبر شوید...