پیکور چیست؟

پیکور چیست؟
چکیده این مطلب : انتشار : 1400/11/12 0 نظر

پیکور وسیله ای است که به وسیله آن می‌توان اجسام سختی مانند: سنگهای بزرگ، بتن، آسفالت و فونداسیون ساختمان های بزرگ را تخریب کرد. پیکور دارای انواع مختلفی است از جمله:

  • پیکور برقی
  • پیکور بادی یا پنوماتیک
  • پیکور هیدرولیکی

تخریب کردن بتن، آسفالت و سنگ های بزرگ با دست بسیار سخت است و گاهی اوقات کاری نشدنی است. البته به لطف این مقاومت زیاد، جاده‌ها و فندانسیونی بتنی ساختمانها برای چندین دهه دوام می آورند.
اما زمانی برای بازسازی این پروژه ها یا استخراج معادن نیاز به حذف این مواد سخت داریم، یک پتک خالی کافی نیست. در آن زمان است که پیکورها به کار ما می‌آیند. با ما همراه باشید در ادامه مقاله به معرفی انواع مختلف پیکور میپردازیم.

نحوه ساخت شدن پیکور

در اواسط دهه 1800، تأثیرات انقلاب صنعتی در سراسر جهان محسوس بود.  پیدایش ماشین آلات و ابزارهای برقی اکثر کارها را برای افراد آسان تر و از لحاظ فیزیکی افراد فشار کمتری را تحمل میکردند. امروزه هنوز مردانی که در معادن کار می کنند، هنوز مجبورند با کلنگ و بیل کار کنند.

چیزی که این کارگران واقعاً به آن نیاز دارند، یک وسیله قدرتمند برای شکستن سنگ‌ها برای آشکار کردن مواد معدنی یا رهاسازی سنگ‌ها برای ساخت و ساز بود. اما در واقع این چارلز بردی کینگ، مخترع و مهندسی بود که اولین پیکور بادی یا پیکور پنوماتیکی را ساخت.

پیکور

پیکورها، به‌ویژه در صنعت معدن، یک موهبت الهی هستند. در دهه 1800، کار معدن کاری کاملاً سخت و غیر قابل تحمل بود. شکستن سنگ با دست در تونل های مرطوب و تاریک برای اکثر کارگران کاملاً سخت و غیر قابل تحمل بود. فناوری موتور بخار آن روز ممکن بود به تسریع این فرآیند کمک کند، اما از آنجایی که این ماشین‌ها به احتراق نیاز داشتند، برای استفاده در مکان‌های تنگ که اغلب مملو از گازهای انفجاری بودند، بسیار خطرناک بودند.

هوای فشرده گزینه بسیار مطمئن تری برای سوخت این وسیله بود. این دقیقاً همان چیزی است که کینگ در هنگام ساختن اولین پیکور پنوماتیکی (با نیروی هوا) در ذهن داشت.

 ماشین پیکور تخریب

انواع مختلف پیکور

پیکور شکلی از نمادین‌ترین، ترسناک‌ترین و گوش‌خراش‌ترین ابزارها در ساخت‌وساز و تخریب سایت‌های مختلف  است. ساخت پیکور بگونه ای است که دو ابزار دستی تخریب ( چکش و اسکنه) را در یک بدنه مکانیزه ترکیب می کنند و یکی از مفیدترین ابزار تخریب را درست کرده اند.

کار کردن با پیکورها بسیار سخت است و هر کسی نمیتواند با این دستگاهای سنگین کار کند. وزن برخی از پیکورها تقریبا 45 کیلوگرم است. این بدین معنی است برای کار با این دستگاها نیازی به بدنی ورزیده و عضلانی دارید. در غیر این صورت خطر افتادن ابزار از دست اپراتور وجود دارد که باعث آسیب رساندن به قسمت داخلی پیکور یا شخصی که از آن استفاده می کند، وجود دارد.

پیکور

1. پیکور برقی

پیکورهای برقی یکی از مهم ترین و کاربردیترین نوع پیکورها است که در تخریب و ساخت ساز مورد استفاده قرار میگیرد. در این نوع پیکور برق انرژی لازم را برای تخریب و ضربه تامین میکند .یکی از ویژگی های خوب این پیکور برقی قدرت بسیار بالای آن است که براحتی اجسام سخت مانند بتن یا آسفالت را تخریب میکند.

پیکورهای برقی معمولاً مدل‌هایی با وزن سبک‌تر هستند که برای کارهای کوچک مناسب‌تر هستند. نسخه های گازی برای کارگاه هایی طراحی شده اند که به برق یا هوای فشرده دسترسی ندارند.

امروزه اکثر کارگران ساختمانی برای تخریب بتن مسلح تخریب آجر و بتن غیر مسلح، خاک، بتن، سنگ، کاشی، ملات از این دستگاه استفاده میکنند. پیکور برقی دارای اندازهای مختلفی است که از وزن 6 کیلوگرم تا 32 کیلوگرم وجود دارند.

پیکور

 2. پیکور بادی 

پیکور بادی یکی دیگر از انواع مختلف پیکورها است که هوای فشرده ای که بوسیله کمپرسور تولید خواهد شد، انرژی لازم را برای تخریب و ضربه تامین می‌کند. در هنگام استفاده از پیکور بادی باید یک کمپرسور به آن متصل باشد. معمولا از این نوع دستگاه زیاد در سایت های ساخت ساز استفاده نمیشود، چون تامین کمپرسور بسیار سخت است و پیکور برقی بهترین گزینه است. از این دستگاه برای جاهایی که دسترسی به برق غیرممکن است بسیار مناسب است.  پیکور بادی دارای اندازهای مختلفی است که از وزن 2 کیلوگرم تا 42 کیلوگرم وجود دارند.

از پیکورهای بادی برای استخراج های زیرزمینی، که در آن هر جرقه ناشی از موتورهای احتراقی، گازهای انفجاری را تهدید می کند، مورد استفاده قرار میگیرند. هوای فشرده نه تنها غیر قابل اشتعال است، بلکه قدرت خود را از طریق شیلنگ های تحویل طولانی از دست نمیدهد، حتی زمانی که کمپرسور در فاصله زیادی از ابزار پنوماتیک در انتهای دیگر قرار داشته باشد.

پیکور پنوماتیک وسیله ای است که از هوای بسیار فشرده به عنوان منبع تغذیه برای تامین انرژی آن استفاده میکنند.  به طور معمول، یک موتور دیزلی کمپرسور هوا را به حرکت در می آورد، که سپس هوا را از طریق یک شیلنگ به ابزار انتهایی پیکور بادی هدایت می کند.

بدنه پیکور یک استوانه عمودی است که به عنوان یک محفظه فشار عمل می کند. هوای فشرده وارد محفظه می شود و یک شیر ماشه را فعال می کند که به سرعت باز و بسته می شود. هنگامی که پیستون باز می شود، هوای تحت فشار وارد محفظه پیستون می شود. فشار در محفظه پیستون افزایش می یابد و باعث حرکت پیستون می شود و به بیت ضربه می زند. اسکنه به سطح زیر برخورد می کند و باعث شکستگی سنگ می شود.

3. پیکور هیدرولیکی

یکی از مقرون بصرفه ترین و بهترین راهای تخریب استفاده از پیکورهای هیدرولیکی است. پیکورهای هیدرولیکی یکی دیگر از پیکورها است که نسبت به سایر دستگاها اندازه بزرگتری دارد و آنرا بر روی بابکَت‌ها و بیل های مکانیکی سوار میکنند. از پیکورهای هیدرولیکی برای تخریب سنگهای بزرگ و بتن، سنگ در راهسازی و معادن، ایجاد تونل و تخریب کلی ساختمان استفاده میشود. در ساخت سازه های ساختمانی برای تخریب فونداسیون یک ساختمان از این پیکور استفاده میکنند.

نحوه کار پیکور هیدرولیکی بدین گونه است که فشار روغن هیدرولیکی در پشت دستگاه قرارد دارد، بصورت دارکوبی و با ضربات متوالی و پشت سرهم به نقطه مورد نظر ضربه میزند و جسم مورد نظر را تخریب میکند.

پیکورهای هیدرولیکی مانند پیکورهای بادی کار می کنند اما به جای گاز فشرده از گاز مایع برای تامین انرژی آن استفاده می کنند. پیکورهای هیدرولیک معمولاً مدل‌های بزرگ‌تر، سنگین‌تر و قوی‌تر هستند که بر روی بیل های مکانیکی و بابکت ها نصب می‌شوند و بنابراین، برای کارهایی که نیاز به یک پیکور بسیار بزرگ است، استفاده می‌شوند.

 ماشین پیکور

سخن آخر

پیکورها ابزارهای سنگین و قدرتمندی هستند که احتمالا در حین کار به انسان آسیب وارد می کنند. وزن و ارتعاش ذاتی پیکورها باعث فرسودگی کارگران ساختمانی می‌شود.

برخی از شرکت‌ها برای در امان ماندن نیروهای خود از آسب ناشی از پیکور ها از کارگران بصورت چرخشی استفاده می‌کنند تا نیروی کاری خود را حفظ کنند. کارگرانی که استراحت کافی دارند کمتر مرتکب اشتباه می شوند.

پیکورها به خاطر راکتی که ایجاد می کنند مشهور هستند. به همین دلیل است که در پیکورهای مدرن از صداگیر برای کاهش صدای خروجی آنها استفاده می‌کنند. با این حال، این وسیله های شگفت انگیز تخریب کن هنوز به عنوان یکی از پر سر و صداترین ابزارها شناخته می‌شوند.  اغلب کارگران در معرض صدای 130 دسی‌بل آن قرار دارند، که صدایی بلندتر از یک موتور جت در هنگام برخاستن است. به این ترتیب، محافظ شنوایی تجهیزات حفاظتی ضروری برای اپراتور پیکور و هر کسی در نزدیکی آن است ضروری میباشد.

ارتعاش بیش از حد از پیکورها نیز می تواند به بدن انسان آسیب برساند. لرزش بیش از حد می تواند باعث خستگی، سردرد، مشکلات معده، بی خوابی و مشکلات عضلانی و اسکلتی شود .

محققان پزشکی ارتعاش پیکوربرقی را به پدیده سندرم رینود مرتبط می دانند که بر عروق خونی اندام ها تأثیر می گذارد.  افرادی که در معرض بیش از حد ارتعاش پیکور قرار میگیرند از این وضعیت رنج می برند دچار گردش خون ضعیف در دستان خود می شوند که حتی ممکن است به دلیل کمبود خون سفید شود.

گروه ابزار صنعت 24 با سابقه و قدمت فعالیت بسیار طولانی و افراد با تجربه در زمینه واردات،فروش،مشاوره کلیه ابزار آلات صنعتی ازجمله تراشکاری،اندازه گیری،قالبسازی و...مشغول به فعالیت می باشد. میتوانید برای دیدن محصولات کولیس ها و ساعت اندیکاتور بر روی کلمات مربوطه کلیک کنید.

نظرات

به این مطلب امتیاز دهید

تعداد کل امتیازات این مطلب 0

آخرین محصولات

عضویت در خبرنامه

با عضویت در خبرنامه می توانید از جدیدترین محصولات و تخفیف ها در ایمیل خود با خبر شوید...