فرق پیکور با هیلتی در چیست؟

فرق پیکور با هیلتی در چیست؟
چکیده این مطلب : انتشار : 1400/10/22 0 نظر

ابزارهای مختلفی در محیط های صنعتی مورد استفاده قرار می گیرند. این ابزارها از وسایل اندازه گیری گرفته تا ابزارهایی که برای سوراخکاری، برش کاری و... استفاده می شوند. مته، قلم ها و... از ملزومات این ابزارهای صنعتی هستند. در بین تمام این ابزارها، دو دستگاه پیکور و هیلتی کاربرد فراوانی دارند که در این مقاله به بررسی تفاوت های این دو دستگاه می پردازیم. 

 ابزارهایی دیگر مانند دریل، پیچ گوشتی برقی، اره، پیکور، هیلتی و.. که هر کدام دارای کاربردهای متفاوتی در صنعت ساخت و ساز هستند. فرق پیکور و هیلتی به عنوان دو ابزار ضروری برای ساخت و ساز، در این مقاله مورد بررسی قرار خواهد گرفت. این دو ابزار به عنوان جزئی جدانشدنی از ساخت و ساز به عنوان چکش برقی و بتن کن، در تخریب سازه نیز کاربرد دارند. در ابتدا باید با کلیت کار دستگاه‌ها، انواع آن، روش‌های تخریب و ... آشنا شویم. بنابراین با ما همراه باشید.  

 

پیکور یا چکش برقی چیست و چه کاربردی دارد؟ 

برای تخریب سازه‌ها معمولا از دستگاه‌های خاص و ویژه ای استفاده می‌شود. یکی از اصلی ترین ابزارهای کاربردی در این زمینه، پیکور است. پیکور برای تخریب سنگ و بتن به کار می‌رود. انواع متنوعی از آن بر حسب نوع کارایی و کاربرد در بازار وجود دارد. در واقع این ابزار می‌تواند به صورت دو کاره طراحی شود.

برای سوراخ کردن سطح بسیار سخت، استفاده از پیکور برقی بتن کن پیشنهاد می‌شود. این سطوح می‌توانند شامل سنگ، بتن و یا آجر باشند. در هر صورت این وسیله برای تخریب این سطح ارائه شده است. یکی از نکات جالب در مورد آن نیز امکان استفاده برای تخریب‌های سبک است. به این معنی که حتما نباید برای سطح سخت به کار رود. به عنوان مثال می‌توان از آن برای عبور سیم‌کشی و میلگرد نیز استفاده کرد.  فرق پیکور با هیلتی می‌تواند در نوع کارایی و عملکرد آن باشد. 

 

آشنایی با بهترین مارک های مته دریل

 

معرفی دستگاه هیلتی 

برای بازسازی و ساخت و ساز می‌توان از یک دستگاه بسیار پرکاربرد به نام هیلتی استفاده کرد. عملیات تخریب سازه با استفاده از آن به راحتی قابل انجام است. استفاده از چکش دستی در گذشته، موجب طولانی شدن روند تخریب ساختمان می‌شد. علاوه بر این خستگی بسیار زیادی را برای کارگر به همراه داشت.  دلیل نام‌گذاری این چکش به هیلتی، نام برند اولین شرکت سازنده آن است. درواقع امروزه این چکش برقی توسط شرکت‌های مختلف تولید می‌شود. اما دیگر کسی از نام چکش تخریب برای آن استفاده نمی‌کند. 

تخریب یک سازه بتنی می‌تواند بسیار سخت و دشوار باشد. اما استفاده از دستگاه هیلتی این کار را بسیار راحت کرده است. یکی از ویژگی‌های آن دارا بودن خاصیت کوبشی است. به همین دلیل موجب تسریع در انجام عملیات تخریب خواهد شد. معمولا دستگاه‌های با وزن سنگین تر، کارایی بیشتری دارند. نیرو و توان این نوع دستگاه برای عملیات‎‌های تخریب سنگین طراحی شده است. عدم تولید آلودگی یکی از ویژگی‌های این دستگاه پرکاربرد است. در ادامه می‌توانیم به تفاوت و فرق پیکور با هیلتی بپردازیم. 

فرق پیکور با هیلتی

تفاوت دو دستگاه پیکور و هیلتی در چیست؟ 

با توجه به توضیحاتی که در معرفی دستگاه‌های پیکور و هیلتی گفته شد، تقریبا این دو دستگاه کارایی مشابه به هم دارند. اما دلیل تولید دو دستگاه جداگانه و فرق پیکور و هیلتی در چیست؟ استفاده از هیلتی بیشتر برای انجام کارهای تاسیساتی است. همانطور که گفته شد، امور ساده نیز با آن قابل انجام است. مثلا ایجاد یک حفره در یک سازه‌ی بتنی با دستگاه هیلتی انجام می‌شود. اما از پیکور برای تخریب کلی یک سازه استفاده می‌شود. همچنین دستگاه پیکور دارای تنوع است. به این معنی که در سه حالت کوچک، متوسط و بزرگ، کارایی و قدرت متفاوتی دارد.

فرق پیکور و هیلتی به کارایی آنها مرتبط است. در واقع در نوع عملیات تخریب مشخص می‌کند که از کدام ابزار استفاده شود. ما در قسمت‌های بعدی این مقاله به معرفی انواع پیکور و هیلتی می‌پردازیم. 

 

راهنمای خرید ساعت اندیکاتور

 

انواع دستگاه پیکور 

استفاده از دستگاه پیکور برای تخریب آسفالت، تمامی سازه‌های بتنی و سنگ کاربرد دارد. تنوع حجم کاری موجب شده است که از انواع متنوع بزرگ، متوسط و کوچک آن استفاده شود. برای هر کدام از این انواع، نام خاصی مورد استفاده قرار می‌گیرد:

  • پیکور دریل بتن ( کوچک)
  • پیکور چکش تخریب( متوسط)
  • پیکور ( بزرگ)

تمامی کسانی که با این دستگاه سر و کار دارند، با این اصطلاحات آشنا هستند. برای راحتی کار باید از قلم مخصوص دستگاه پیکور استفاده کرد. به این قلم‌ها که موجب راحتی در عملیات تخریب خواهند شد، قلم شش گوش گفته می‌شود.  اما تقسیم بندی انواع پیکور به همین موارد ختم نمی‌شود. دستگاه پیکور از نظر سوخت نیز تنوع دارد. فرق پیکور با هیلتی می‌تواند در نوع منبع تغذیه نیز باشد.  انواع پیکو بر اساس منبع تغذیه موارد زیر هستند:

پیکور برقی

یکی از مرسوم‌ترین دستگاه‌های پیکور، نوع برقی آن است. شاید یکی از انواع تفاوت و فرق پیکور و هیلتی در نوع منبع تغذیه باشد. در حالت نیز از همان قلم‌های شش گوش برای تخریب سازه استفاده می‌شود.

دستگاه پیکور بنزینی

چکش تخریب با انواع منابع تغذیه را ذکر کردیم. یکی از این دستگاه‌ها پیکور بنزینی است. این دستگاه از بنزین برای انجام تخریب استفاده می‌کند.

ابزار پیکور هیدرولیکی

امکان نصب پیکور هیدرولیکی روی بیل مکانیکی وجود دارد. عدم استفاده از مواد منفجره از دلایل نصب آن روی این دستگاه است. در واقع این دستگاه به عنوان پیکور سنگین و نیمه سنگین شناخته شده است.

پیکور بادی

دستگاه پیکور بادی با نام چکش بادی نیز شناخته شده است. این پیکور پنوماتیکی با استفاده از باد تغذیه می‌شود. برای این کار از سیلندر با فشار مناسب استفاده می‌شود. نیروی مورد نیاز برای این کار در حدود فشار 7 بار است. در صورتی که انجام تخریب با این فشار نباشد، عملیات صورت نخواهد گرفت. 

دستگاه هیلتی

انواع دستگاه هیلتی 

دستگاه هیلتی بیشتر برای عملیات‌های نیمه سنگین کاربرد دارد. این ابزار به توجه به نوع قدرتش تقسیم بندی می‌شود. وزن آن در این مورد تاثیر بسیار زیادی دارد. به همین دلیل چکش تخریب دارای انواع زیر است:

  • هیلتی یا چکش تخریب با وزن 6 کیلوگرم
  • چکش تخریب 10 کیلوگرمی
  • هیلتی با وزن 30 کیلوگرم

همانطور که می‌دانید وزن دستگاه می‌تواند میزان قدرت آن را تعیین کند. بدیهی است که دستگاه 8 کیلوگرمی قدرت و توان کمتری برای تخریب دارد. از این رو برای عملیات سبک‌تر کاربرد دارد. این ابزار سبک با استفاده از منبع تغذیه برقی عملیات را انجام می‌دهد. با توجه به نوع عملیات، می‌توان از وزن‌های مختلف آن استفاده کرد. فرق پیکور با هیلتی در این مقاله به صورت جامع و کامل توضیح داده شد. آشنایی با روند کار و ویژگی‌های این دستگاه‌ها می‌تواند به ما در انتخاب بهتر وسیله مورد نظر، کمک کند. چکش برقی و بتن کن به طور کلی از ابزارهای مهم صنعتی هستند. بدون استفاده از آنها، امکان تخریب در سطح وسیع عملا وجود ندارد. 

نظرات

به این مطلب امتیاز دهید

تعداد کل امتیازات این مطلب 1

آخرین محصولات

عضویت در خبرنامه

با عضویت در خبرنامه می توانید از جدیدترین محصولات و تخفیف ها در ایمیل خود با خبر شوید...